Torty wielopiętrowe - trzy piętra od podstaw

Zdjęcie poglądowe

Torty wielopiętrowe - trzy piętra od podstaw

Zapraszam Cię do udziału w szkoleniu Torty wielopiętrowe - trzy piętra od podstaw. Dwudniowe, weekendowe szkolenie, na którym odkryjesz tajniki tworzenia wyjątkowych, wielopiętrowych arcydzieł cukierniczych.

Podczas tego intensywnego kursu, poprowadzonego przez Agnieszkę Obłozę - specjalistkę od tortów tynkowanych kremem i miłośniczkę rękodzielniczego dekorowania, zdobędziesz niezbędne umiejętności do kreowania pięknych tortów. Ponadto, nauczysz się jak wykonać unikalne,ręcznie wykonane dekoracje, z materiałów dedykowanych do tworzenia sztuki cukierniczej.
Rozwijaj swoje umiejętności w sztuce cukierniczej pod okiem doświadczonego instruktora, a jednocześnie ciesz się kreatywnością i pasją w tworzeniu niepowtarzalnych tortów. Zapisz się już teraz i wejdź na wyższy poziom w świecie artystycznego cukiernictwa!

JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?

Naprawdę praktyczne szkolenie z tworzenia tortów wielopiętrowych!

Dlaczego naprawdę? Bo jest to jedno z nielicznych szkoleń grupowych na rynku na którym KAŻDY z kursantów wykonuje WSZYSTKIE elementy własnego tortu!

Żadnej pracy grupowej, dzielenia pracy na podgrupy!
Dowiesz się jak wykonać tort i co najważniejsze - wszystko wykonasz osobiście! Nie musisz być biernym obserwatorem!
Na moim kursie "dotkniesz" wszystkiego i wykonasz w całości każdy element związany z technikami tworzenia szkoleniowego tortu.

Sprawdzisz również osobiście czy technika złożenia i to co wykonałeś na kursie faktycznie działa, ponieważ zabierzesz swój tort i przetransportujesz go osobiście do swojego domu! 

Szkolenie prowadzone jest na prawdziwych tortach. Nie pracujemy na atrapach, aby każdy uczestnik przepracował wszystkie techniki na “żywym” materiale, bo tylko on daje nam obraz tego jak wygląda praca nad tworzeniem tortu.
Każdy kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. 

Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.

DLA KOGO PRZEZNACZONE JEST SZKOLENIE?

Szkolenie jest skierowane zarówno do osób początkujących, jak i średniozaawansowanych w sztuce tworzenia tortów. Program został starannie opracowany tak, aby każdy uczestnik, nawet bez wcześniejszego doświadczenia, mógł odnaleźć się na kursie.

Kurs z tworzenia trzypiętrowego tortu jest doskonałym wyborem dla tych, którzy pragną zdobyć kompleksową wiedzę na temat tworzenia tortów o różnej ilości pięter. To również doskonała okazja dla osób, które chcą poznać kilka technik dekoracyjnych w krótkim czasie.

Jeśli zastanawiasz się, czy rozpocząć naukę od trzypiętrowego tortu, warto pamiętać, że najlepiej uczymy się, gdy możemy szybko praktykować zdobytą wiedzę. Szkolenie z tortu wielopiętrowego dostarcza takiej możliwości, ponieważ podczas jednego kursu uczestnicy trzykrotnie przechodzą przez cały proces nauki tworzenia i tynkowanie pięter. To pozwala zrozumieć i opanować techniki szybciej i bardziej efektywnie. 

Co obejmuje szkolenie?

Szkolenie obejmujące naukę składania tortu od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu aż do złożenia trzypiętrowego tortu.

Najważniejsze punkty szkolenia:

  • Omówienie receptur na składowe tortu – biszkopt, krem do przełożenia, frużelina;
  • Prawidłowe przygotowanie tortów, czyli jak dobrze zaplanować tort - wysokość tortu, wysokość poszczególnych warstw, dobór średnic i inne;
  • Krojenie biszkoptu, nasączanie, przekładanie kremem i frużeliną, złożenie tortu na zaplanowaną wysokość;
  • Omówienie kremów do tynkowania, których użycie rekomenduję;
  • Przygotowanie kremu SMBC do tynkowania;
  • Omówienie produktów do barwienia kremów;
  • Szybkie i efektywne tynkowanie na kancik – bez cięcia nożem, bez konieczności “wypracowania” ręki, bez dysków;
  • Omówienie sprzętów niezbędnych do złożenia tortu piętrowego;
  • Wyjaśnienie roli wsporników, techniki ich rozmieszczania i docinania;
  • Złożenie tortu w całość - poziomowanie, wsporniki, łączenie pięter;
  • Otrzymasz skrypt z wszelkimi informacjami dotyczącymi wycen oraz porcjowania tortów;
  • Wykonanie dekoracji tortu - kwiaty z papieru waflowego /magnolie/, ręcznie wykonany napis bezpośrednio na kremie, wykonanie falbanek z papieru waflowego;

dodatkowe informacje:

Co zapewniamy na szkoleniu?
  • Profesjonalne prowadzenie szkolenia
  • Wszystkie produkty niezbędne do wykonania tortów
  • Indywidualne miejsce pracy
  • Obiad jednodaniowy
  • Kawa, herbata, woda mineralna
  • Dyplom ukończenia kursu
  • Pudło do transportu tortu


Na szkoleniu nie pieczemy biszkoptów, nie przygotowujemy kremów ani frużelin do przełożenia tortu. Wszystkie te materiały są przygotowywane wcześniej przez nas. Na szkoleniu omawiamy sposób ich przygotowania a kursanci otrzymują wszystkie receptury w formie wydrukowanego skryptu.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Szkolenie dwudniowe (sobota, niedziela)
Miejsce kursu: Kraków, ul. Anny Szwed - Śniadowskiej 34

CENA SZKOLENIA: 2450 zł brutto
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 400 zł
CZAS TRWANIA: około 10-11 godzin zegarowych (każdy dzień od godziny 9)

Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze wrażenia. Kontynuując korzystanie z tej witryny, zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności

Zapisz się na kurs przez formularz kontaktowy