.jpg)
zdjęcie poglądowe
KREMY, CHRUPKI, ŻELKI I NIE TYLKO - "TORT(L)OVE" SMAKI
KURS DLA POCZĄTKUJĄCYCH
Wyobraź sobie ten moment, gdy kończysz swój pierwszy tort - w 100% Twoje własne, dopracowane dzieło.
Od pierwszego ubitego jajka, przez warstwy kremów i owocowych wkładek, aż po ostatni kwiat z kremu maślanego - wszystko wykonujesz samodzielnie.
Każdy krok to ekscytacja, odbrobina niepewności i ogromna satysfakcja, kiedy widzisz, jak Twój tort nabiera kszatłtu.
To nie tylko kurs - to doświadczenia, któe zostaje w Tobie.
To radość tworzenia, pewność siebie i duma z własnych rąk.
Właśnie taka atmosfera towarzyszy mojemu szkoleniu!
JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?
👉 Pracujesz indywidualnie – od A do Z wykonujesz swój tort i zabierasz go w całości do domu.
👉 Nie ma pracy grupowej, nie dzielisz stanowiska z innymi, nie czekasz na swoją kolej.
👉 Nie pracujemy na atrapach i nie używamy gotowych, kupnych mas.
👉 Pracujemy równolegle - ja pokazuję wszystko na swoim torcie, wykonuję każdy element a następnie Ty przystępujesz do samodzielnej pracy powtarzając moje czynności.
👉 To jedno z nielicznych szkoleń na rynku, w którym 99% pracy wykonuje kursant.
Na szkoleniu "Torty - Kremy, chrupki, żelki i nie tylko" upieczesz biszkopt i wykonasz 6 różnych kremów do przełożenia tortu! Będzie to wycieczka przez różne rodzaje kremów, które możesz wykorzystać nie tylko w tortach, ale również w monoporcjach, eklerach czy na babeczkach!
Przygotujesz chrupki, których krojenie to czysta przyjemność. Własnoręcznie wykonasz żelki oraz frużelinę.
Nie zabraknie również nauki przygotowania kremu do obkładania tortów, który wykorzystamy do nauki tworzenia tortów w stylu semi naked i tynkowania techniką klasyczną.
Moje szkolenie nie obejdzie się bez dekoracji! Żadnych żywych kwiatów czy gotowych wydruków cukrowych – samodzielnie, własnoręcznie wykonasz kwiaty z kremu maślanego oraz drip i mam nadzieję, że zarażę Cię miłością do rękodzieła!
Szkolenie odbywa się w małych grupach – max.3 osoby!
Będziesz pracować na własnym, w pełni wyposażonym stanowisku pracy.
Nie pracujemy w grupie! Nie musisz walczyć o miejsce przy stole z innymi! Wykonujesz swój tort i zabierasz go w całości do domu.
Ważne! Szkolenie "Torty - kremy, chrupki, żelki i nie tylko" jest przeznaczone dla osób POCZĄTKUJĄCYCH!
Tłumaczone na nim jest wszystko od najbardziej prozaicznych elementów.
Jeśli z jakiegokolwiek powodu obawiasz się składania tortu trzypiętrowego to możesz (po wcześniejszym uzgodnieniu):
* nie składać tortu w całość i każde piętro zabrać osobno,
* złożyć tort dwupiętrowy a jedno piętro zabrać osobno.
DLA KOGO PRZEZNACZONE JEST SZKOLENIE?
Szkolenie "Torty - kremy, chrupki, żelki i nie tylko" jest przeznaczone dla osób początkujących, które chcą opanować podstawy tworzenia tortów.
Co obejmuje szkolenie?
Szkolenie skierowane jest do osób początkujących – nie musisz mieć żadnego doświadczenia. Wszystko tłumaczone jest krok po kroku – w przystępny i spokojny sposób.
1. Biszkopty – trzy warianty:
-
klasyczny
-
z masłem palonym
-
czekoladowy
2. Kremy – aż sześć smaków, z 3 różnych baz:
-
Namelaka: cytrynowa, biała czekolada
-
Crème mousseline: kokosowa, malinowa
-
Crème russel: pralinowa, kawowa
3. Wkładki owocowe:
-
żelka kiwi
-
żelka malinowa
-
frużelina z czarnej porzeczki
4. Chrupki (delikatnie chrupiące, nie twarde):
-
chrupka migdałowa
-
chrupka kokosowa z ciastem kataifi
5. Krem do tynkowania:
-
Swiss Meringue Buttercream (SMBC)
6. Wykończenie tortu – pełen profesjonalizm:
-
tynkowanie w stylu semi naked (2 piętra)
-
klasyczne tynkowanie z równym „kancikiem” (1 piętro)
-
złożenie tortu z trzech pięter
7. Dekoracje, które wykonasz własnoręcznie:
-
kwiaty z kremu maślanego
-
drip czekoladowy
dodatkowe informacje:
- Profesjonalne prowadzenie szkolenia
- Wszystkie produkty niezbędne do wykonania tortów
- Indywidualne miejsce pracy
- Obiad jednodaniowy
- Kawa, herbata, woda mineralna
- Dyplom ukończenia kursu
- Pudło do transportu tortu
- Skrypt z recepturami zawierający wszystkie przepisy na kremy szkoleniowe
Ważne! Na szkoleniu poznasz moje przepisy z których korzystam od wielu lat. Nie są to jednak moje autorskie przepisy a zbiór receptur, które przystosowałam do swojego smaku i na swoje potrzeby.
Koniecznie przeczytaj!
Moje szkolenie jest jednym z nielicznych szkoleń tortowych w zakresie tworzenia wnętrza tortu (jak nie jedynym) na którym 99% pracy wykonasz osobiście!
Na moim szkoleniu nie pracujesz grupowo nad jednym tortem. Sam tworzysz swój tort! Nie jesteś jedynie biernym obserwatorem. Nie musisz walczyć o dostęp do stołu i o możliwość wykonania któregoś z kremów czy innej części tortu!
Osobiście tynkujesz torty, osobiście składasz piętrai dekorujesz
I co ważne - cały swój tort zabierasz do domu!
INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Szkolenie dwudniowe (sobota, niedziela)
Miejsce kursu: Kraków, ul. Anny Szwed - Śniadowskiej 34
KURS GRUPOWY: 2850 zł
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 650 zł
CZAS TRWANIA: około 10-11 godzin zegarowych (każdy dzień od godziny 9)
KURS INDYWIDUALNY: 4800 zł