TORT Z FIGURKĄ Z MASY CUKROWEJ
DLA KOGO PRZEZNACZONE JEST SZKOLENIE?
Szkolenie przeznaczone jest dla osób początkujących i średniozaawansowanych, które chcą nauczyć się podstaw technicznych składania tortów jednopiętrowych, tynkowania na gładko i na kancik oraz podstaw pracy z masą cukrową.
JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?
Szkolenie prowadzone jest na prawdziwym torcie. Nie pracujemy na atrapach! Każdy uczestnik przepracuje wszystkie techniki na “żywym” materiale, bo tylko on daje nam obraz tego jak wygląda praca nad tworzeniem tortu.
Kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. Nie prowadzimy pokazów tworzenia tortów. Ważne dla nas jest, by uczestnicy brali czynny udział w każdym etapie pracy a nie jedynie w jego części lub by byli tylko obserwatorami.
Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.
Zapewniamy kursantom wszystkie niezbędne na szkoleniu materiały.
Na naszym kursie cały tort przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!
Co obejmuje szkolenie
Szkolenie obejmujące naukę składania pojedynczego piętra tortu, tynkowania oraz przygotowania figurki z masy cukrowej.
Najważniejsze punkty szkolenia:
- Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń.
Na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie Russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń. Do złożenia tortu użyjemy kremu czekoladowego oraz frużeliny.
- Przygotowanie kremu do tynkowania wg naszej receptury.
Na szkoleniu pracujemy na kremie SMBC, natomiast technika tynkowania jest odpowiednia dla każdego rodzaju tynku na bazie masła lub czekolady.
- Tynkowanie na gładko z kancikiem.
Pokażemy Ci jak otynkować tort na gładko i z perfekcyjnym kancikiem.
- Dekoracja - figurka z masy cukrowej oraz drip czekoladowy
Masa cukrowa daje niesamowite możliwości dekoracyjne i właśnie z niej wykonamy na szkoleniu figurkę oraz dodatkowe elementy dekoracyjne. Przygotujemy też perfekcyjny drip, czyli sople z czekolady.
Uwaga
- Na szkoleniu nie pieczemy biszkoptów, nie przygotowujemy kremów ani frużelin do przełożenia tortu. Wszystkie te materiały są przygotowywane wcześniej przez nas. Na szkoleniu otrzymasz wszystkie receptury w formie wydrukowanego skryptu.
- Ilość wykonanych dekoracji zależy od tempa pracy uczestnika. Szkolenie odbywa się wg określonego harmonogramu a na ilość przygotowanych dekoracji wpływ ma jedynie kursant je wykonujący.
INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Szkolenie jednodniowe.
Miejsce kursu: Kraków, ul. Anny Szwed - Śniadowskiej 34
Szkolenie w trybie:
grupowym :
termin 25.01.2025 - 1200 zł, kolejne terminy - 1350 zł
indywidualnym: 2000 zł
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 400 zł
CZAS TRWANIA: około 11 godzin zegarowych