
Zdjęcie poglądowe
TORT TRZYPIĘTROWY – Z PROSTOPADŁOŚCIANEM
Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji?
Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
Nigdy nie miałeś w dłoni worka cukierniczego czy szpatuły?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?
Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – Tak! to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!
JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?
Szkolenie prowadzone jest na prawdziwych tortach. Nie pracujemy na atrapach tak, by każdy uczestnik przepracował wszystkie techniki na “żywym” materiale, bo tylko on daje nam obraz tego jak wygląda praca nad tworzeniem tortu.
Każdy kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. Nie prowadzimy pokazów tworzenia tortów. Ważne dla nas jest, by uczestnicy brali czynny udział w każdym etapie pracy a nie jedynie w jego części lub by byli tylko obserwatorami.
Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.
Zapewniamy kursantom wszystkie niezbędne na szkoleniu materiały.
Na naszym kursie cały tort przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!
DLA KOGO PRZEZNACZONE JEST SZKOLENIE?
Szkolenie przeznaczone jest dla osób początkujących lub średniozaawansowanych.
Kurs z tworzenia tortu trzypiętrowego jest idealny dla osób, które chcą za jednym zamachem dowiedzieć się wszystkiego o tworzeniu tortów okrągłych i prostopadłościanów, tortów wielopiętrowych oraz technik dekoracyjnych.
Co obejmuje szkolenie
Szkolenie obejmujące naukę składania tortu od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu aż do złożenia trzypiętrowego tortu.
Najważniejsze punkty szkolenia:
- Omówienie wszystkich składowych przygotowywanego tortu.
Każdy kursant otrzymuje wszystkie receptury na użyte na szkoleniu materiały.
- Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń.
Na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie Russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń. Do złożenia tortu użyjemy kremu czekoladowego oraz frużeliny.
- Przygotowanie dwóch rodzajów kremów do tynkowania wg naszej receptury.
Na szkoleniu pracujemy na kremie SMBC i naszej wariacji na temat ganache. Technika tynkowania jest odpowiednia dla każdego rodzaju tynku na bazie masła lub czekolady.
- Tynkowanie tortów okrągłych na gładko z kancikiem.
Pokażemy Ci jak szybko i bez większego kłopotu otynkować tort na gładko i na upragniony “kancik”. Każdy kursant obłoży kremem dwa okrągłe piętra tortu.
- Tynkowanie tortu kwadratowego.
Pokażemy Ci nasz sposób na uzyskanie kantów jak najmniejszym nakładem pracy.
- Złożenie trzypiętrowego tortu.
Nauczymy Cię jak złożyć trzy piętra w całość tak, by móc go przewieźć w całości na miejsce docelowe i nie obawiać się dziur w jezdni, ostrych zakrętów czy nieprzewidzianych zdarzeń na drodze. Pokażemy Ci jak przygotować tort wielopiętrowy, który nawet twój Klient samodzielnie dostarczy do swojego domu.
- Dekoracja tortu.
Podczas szkolenia pokażemy Ci następujące techniki dekoracji:
* papierowe ruffle z koronką
* ramki z masy cukrowej
* wklęsły szablon
* udawany zamsz
Uwaga
Na szkoleniu nie pieczemy biszkoptów, nie przygotowujemy kremów ani frużelin do przełożenia tortu. Wszystkie te materiały są przygotowywane wcześniej przez nas. Na szkoleniu omawiamy sposób ich przygotowania a kursanci otrzymują wszystkie receptury w formie wydrukowanego skryptu.
INFORMACJE ORGANIZACYJNE
Szkolenie dwudniowe.
Miejsce kursu: Kraków, ul.Jurka Bitschana 8
CENA SZKOLENIA: 2450 zł brutto
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 350 zł
CZAS TRWANIA: około 10 godzin zegarowych (dzień 1), około 9 godzin (dzień 2)