Zdjęcie poglądowe

Tort dwupiętrowy - od podstaw

Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji? Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
Nigdy nie miałeś w dłoni worka cukierniczego czy szpatuły?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny?

Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi – “Tak!” to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!

JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?

Szkolenie prowadzone jest na prawdziwych tortach. Nie pracujemy na atrapach tak, by każdy uczestnik przepracował wszystkie techniki na “żywym” materiale, bo tylko on daje nam obraz tego jak wygląda praca nad tworzeniem tortu.
Każdy kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. Nie prowadzimy pokazów tworzenia tortów. Ważne dla nas jest, by uczestnicy brali czynny udział w każdym etapie pracy a nie jedynie w jego części lub by byli tylko obserwatorami.
Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.

Zapewniamy kursantom wszystkie niezbędne na szkoleniu materiały.
Na naszym kursie cały tort przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!

Dla kogo przeznaczone jest szkolenie

Szkolenie przeznaczone jest dla osób początkujących oraz średniozaawansowanych. Program stworzony jest w taki sposób, by na kursie odnalazły się również osoby, które nigdy nie stworzyły żadnego tortu.

Jeśli zastanawiasz się czy zaczynać naukę od razu od dwupiętrowego tortu to pamiętaj, że najlepiej uczymy się, kiedy mamy możliwość jak najszybszego utrwalenia wiedzy. Taką właśnie możliwość daje Ci szkolenie z tortu dwupiętrowego, ponieważ podczas jednego kursu dwukrotnie powtarzasz całą naukę tworzenia i tynkowania pięter co pomoże Ci szybciej zrozumieć i opanować cały proces.

Co obejmuje szkolenie

Szkolenie obejmujące naukę składania tortu od podstaw, czyli od pokrojenia biszkoptu aż do złożenia
dwupiętrowego tortu.
Najważniejsze punkty szkolenia:

  • Omówienie wszystkich składowych przygotowywanego tortu.
    Każdy kursant otrzymuje wszystkie receptury na użyte na szkoleniu materiały.
  • Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń.
    Na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie Russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń. Do złożenia tortu użyjemy kremu czekoladowego oraz frużeliny.
  • Przygotowanie kremu do tynkowania wg naszej receptury.
    Na szkoleniu pracujemy na kremie SMBC, natomiast technika tynkowania jest odpowiednia dla każdego rodzaju tynku na bazie masła lub czekolady.
  • Tynkowanie na gładko z kancikiem.
    Pokażemy Ci jak szybko i bez większego kłopotu otynkować tort na gładko i na upragniony “kancik”. Każdy kursant obłoży kremem dwa piętra tortu.
  • Złożenie dwupiętrowego tortu.
    Nauczymy Cię jak złożyć dwa piętra w całość tak, by móc go przewieźć w całości na miejsce docelowe i nie obawiać się dziur w jezdni, ostrych zakrętów czy nieprzewidzianych zdarzeń.

Uwaga

Na szkoleniu nie pieczemy biszkoptów, nie przygotowujemy kremów ani frużelin do przełożenia tortu. Wszystkie te materiały są przygotowywane wcześniej przez nas. Na szkoleniu omawiamy sposób ich przygotowania a kursanci otrzymują wszystkie receptury w formie wydrukowanego skryptu.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Szkolenie jednodniowe.
Miejsce kursu: Kraków, ul.Jurka Bitschana 8

CENA SZKOLENIA: 1350 zł brutto
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 350 zł
CZAS TRWANIA: około 11 godzin zegarowych

Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze wrażenia. Kontynuując korzystanie z tej witryny, zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności