Tort klasyczny

Kwiaty z kremu maślanego

Profesjonalne szkolenie skierowane dla osób chcących się nauczyć przygotowywać w pełni jadalne dekoracje kwiatowe na swoje torty.
Kurs pozwala na poznanie podstaw przygotowywania kwiatów z kremu SMBC i naukę aranżacji dekoracji tortu klasycznego lub w formie bukietu.

DLA KOGO PRZEZNACZONE JEST SZKOLENIE?
Szkolenie przeznaczone jest dla osób początkujących oraz średniozaawansowanych. Program stworzony jest w taki sposób, by na kursie odnalazły się również osoby, które nigdy nie próbowały tworzyć kwiatów z kremu.

Tort bukiet

JAK W TORTLOVE WYGLĄDA SZKOLENIE?

Każdy kursant pracuje na własnym stanowisku pracy, na swoim materiale. Każdy etap pracy przedstawiany jest uczestnikom przez osobę prowadzącą a następnie kursanci pod okiem szkoleniowca powtarzają go na swoim stanowisku pracy.
Zapewniamy kursantom wszystkie niezbędne na szkoleniu materiały.
Na naszym kursie dekorację przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!

CO OBEJMUJE SZKOLENIE?

Każdy kursant otrzymuje wcześniej przygotowany przez nas tort roboczy i na nim aranżuje dekorację. Tort jest jadalny.
Na naszym kursie dekorację przygotujesz pod naszym okiem własnoręcznie!

Tort klasyczny

Najważniejsze punkty szkolenia:

  • Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia kwiatów z kremu maślanego.
  • Na szkoleniu pokażemy Ci jak przygotować krem do tworzenia kwiatowych dekoracji.
  • Pokażemy Ci jak wykonać elementy takie jak gerbera, kosmos, róża angielska, chryzantema, ostróżka, jeżyna, mini wiśnia, liście
  • Pokażemy Ci jak wykonać w stu procentach jadalne gałązki do dekoracji tortów kwiatowych
  • Aranżacja dekoracji z przygotowanych kwiatów na torcie klasycznym.

TORT bukiet

Najważniejsze punkty szkolenia:

  • Omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia kwiatów z kremu maślanego.
  • Na szkoleniu pokażemy Ci jak przygotować krem do tworzenia kwiatowych dekoracji.
  • Pokażemy Ci jak wykonać elementy takie jak gerbera, róża angielska, chryzantema, hortensja, a'la anemon, jeżowiec - szkielet, liście
  • Aranżacja tortu - bukietu z przygotowanych kwiatów na torcie

UWAGA

Na szkoleniu nie przeprowadzamy instruktarzu składania i tynkowania tortu. Jeśli chcesz się nauczyć jak poprawnie złożyć tort i jak go wytynkować na kancik zapraszamy na inne nasze szkolenie.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Szkolenie jednodniowe.
Miejsce kursu: Kraków, ul.Jurka Bitschana 8

CENA SZKOLENIA:
Tort klasyczny - 950 zł brutto
Tort bukiet - 1050 zł brutto
WYSOKOŚĆ ZADATKU: 350 zł
CZAS TRWANIA: około 9 godzin zegarowych

Ta strona używa plików cookie, aby zapewnić najlepsze wrażenia. Kontynuując korzystanie z tej witryny, zgadzasz się na ich użycie. Dowiedz się więcej o naszej polityce prywatności